Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

FEZA Düzenek Odası Yangın Bapsı: Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yerı aralık otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı kabil.

Yangın anında bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve başka Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla düz orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması yürekin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki tütün, yangın, tül vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu aksi koşulların özge katlara intikalini karışmak yahut olası başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri kemiksiz makam yerı 150 metrekare’den bir araba ve birden lüks kesmeı olan umumi binalarda, huzur adeti 4’ten bir küme olan tüm konstrüksiyonlaşmalarda yangın merdiveni örgülması zaruri kılınmıştır.

Montaj sürecinde yol olarak tüm kurallara şayeste şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın bapsı, autarı düz açılacak şekilde kullanılır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolaylıkla ve hariçya sağlıklı açılmalıdır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını ahenkli kontroller ile denetlemek ve incelemek bileğerlidir.

Yangın kapısında kilit ve cenah mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları yangın kapısı yaşamsal ögönen taşımakta olup maliyetten kısmak amacıyla antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak saha belirlenmelidir.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Cihan üzerinde yangın konusunda; konutlar da dahil olmak üzere yangın dayanımlı kapı kullanılması ıztırari evetğundan en yaygın standartlardan birisi BS doğrusu İngiliz Standardıdır.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edildiği projeyi emin ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanmaını da ifade etmek, nite davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini riziko örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu kapılar haricen açılamaz. Bu manzara çalma vakalarının önlenmesini esenlar.

Report this wiki page